Teknoser’de Yeni Bir Kültürün Ayak Sesleri

Daha önce de yazı ve röportajlarımda sıklıkla bahsettim. Bildiğiniz üzere, 1998 yılında, daha önce Exim’de sattığımız tüm donanım ürünlerinin servis, bakım ve kurulum hizmetlerini departman yapısından çıkararak, Teknoser’i kurduk. Teknoser, daha sonra Türkiye’nin en geniş ağa sahip servis şirketlerinden biri oldu. Bugün ise Teknoser’de yeni bir yapılanmanın içindeyiz, aramıza katılan yeni arkadaşlarımızla birlikte yeni bir kültür yerleştiriyoruz.

Teknoser’de son bir yılda yapılan atamalarla kendimize yeni hedefler belirledik. Teknoser’in vizyonu, “kurumlara, teknoloji destekli yenilikçi hizmet modelleri ve katma değerli çözümler sunan, uluslararası entegratör firma olmak” şeklinde yeniden tanımlandı. Bu vizyona ulaşmak için Teknoser’in tüm faaliyetleri, farklılaşma, çözüm odaklılık, verimlilik ve çeviklik değerleriyle kurgulandı.

Teknoser bugün, 81 il ve bu illerin tüm ilçelerinde; yerinde kurulum, bakım, destek hizmeti verebilecek bir organizasyona sahip. Türkiye çapında 65 ofisi ve 500’ün üzerinde personeliyle, hizmetlerin tamamını kendi bünyesinde gerçekleştiriyor.

Farklılaşma süreciyle birlikte Teknoser’in kadrosu, konusunda uzman ve tecrübeli personelle daha da güçleniyor. En önemli değişim satış, satış öncesi ve sonrası hizmet kadrolarında yapılıyor. Teknoser, sektörde kadro açısından nitelik ve nicelik olarak en yüksek değere sahip firmalardan birisi konumunda bulunuyor. Değişimin olumlu yansımalarını, müşterilerimizin BT projelerini Teknoser’le paylaşmalarıyla görüyoruz. Bunun yanı sıra sektörün en büyük ürün sağlayıcısı konumundaki uluslararası firmalar da, dikkatlerini her geçen gün Teknoser üzerinde yoğunlaştırıyor.

Bugüne kadar 500’den fazla projeyi başarıyla tamamlayan Teknoser’de, saha teknik, mühendislik, satış ekiplerinin kalite ve uzmanlığı ön plana çıkıyor. Teknoser’in Teknik Mühendislik Hizmetleri, Satış Öncesi Hizmetler ve Satış ekiplerinde çalışan personelin ortalama tecrübe süresi 10 yıl. Tüm bu özellikler, Teknoser’e rakiplerine göre farklılaşma ve esneklik imkanı verdiği gibi, Teknoser’in en kaliteli çıktıyı üretmedeki azim ve kararlılığının da bir göstergesi. Teknoser artık, sistem bütünleştirici olarak, katma değerli çözümler konusunda çok daha iddialı projeler üretmeyi hedefliyor.

Teknoser’in amacı sadece BT sektöründe var olmak ve pazardan pay almak değil; pazarı büyütmek ve etkin oyuncu olmak… Teknoser bugüne kadar birçok sistem bütünleştirme, bakım ve destek projesine imza attı. Önümüzdeki dönemde ise katma değerli çözümlere de odaklanacak. Hedef; sanallaştırma, olağanüstü durum uygulamaları, veri depolama ve yedekleme, biyometrik çözümler, BT güvenlik ve ağ çözümlerinde en büyük sistem bütünleştirici firma olmak. Şirket ayrıca, destek ve bakım konusundaki deneyimiyle katma değerli çözümler konusundaki hedeflerini birleştirip, çok yönlü profesyonel hizmet sunmayı da amaçlıyor.